Chcete se cítit příjemně i ve vedrech?

20.05.2009 19:25


Když je ženám horko, obléknou si lehkou halenku a sukénku ve které je jim příjemně. Muž si veme např. tričko, šortky nebo jiné kraťasy ve kterých se paří stejně jako v kalhotech. A jsme u jádra věci - alternativa k dámským sukním jaksi není. A nebo je?

Poohlédněme se do historie  - muži nosili různé suknice odjakživa (viz Historie odívání). Proč by se tedy nemohly pánské sukně vrátit do šatníků mužů? A tak jsem se nechal inspirovat zahraničními weby s kilty (pánskými sukněmi) a vymyslel jsem ryze české pánské sukně, které Vám předkládám.

Víte, že kalhoty se nosí v našich zeměpisných šířkách jen pouhých 250 let? Suknice, kilty, pánské sukně mají více než statisíce let trvající tradici. Ve světě zhruba 1/3 mužů sukně nosí dodnes - v Evropě známí Skoti, méně je známo že i Řekové.

.... a víte k čemu jsou kilty nebo pánské sukně také výhodné? Zbystřete svou pozornost - pokud se vám hodně chce hodně močit a zadrhne se vám u kalhot zip je malér. Zakoušíte útrapy dokud se vám nějakým způsobem nepodaří kalhoty strhnout. Nebo se chtě nechtě musíte pomočit. Pokud se vám zadrhne zip u sukně, jednoduše ji nadzdvihnete a uděláte potřebu. Jak jednoduché oproti kalhotám, viďte!

V současné době se nikdo nediví, mají-li muži na sobě např. župany - doma po koupeli nebo na pláži, mají-li na sobě omotaný froté ručník nebo froté kilt, v náboženstvích různá roucha a kutny, zástěry v domácnosti a též je muži nosí v různých oborech lidské činnosti, kde se bez nich prakticky neobejdou. Jmenujme např kilty mužů ve vybraných restauracích, zástěry v domácnostech, zástěry kovářů a podobně. Pánská sukně není tedy nic jiného, než jiná forma výše uvedených oděvů. Pánské sukně jsou pro muže přirozené a pohodlné jako noční košile.

Muži mají v oblibě nosit pohodlné a praktické věci. Pánské sukně s kilty těmto požadavkům bezezbytku vyhovují. Mnohé modely s oblíbenými prvky jsou na první pohled k nerozeznání od šortek, kraťasů či bermud. P. sukně a kilty z lehčích látek a kratší délky vyhovuje nosit v horkých dnech a kdy na rozdíl od kalhot se genitálie nezapařují, což je jejich hlavní výhoda.

Stojí za zmínku, že dle vědeckého výzkumu provedeném ve Skotsku jsou muži v kiltech o 85% plodnější než ti, kteří kilt nenosí. K málo odlišnému procentu dospěly výzkumy i z jiných států.

Ovšem nezapomínám i na otužilé muže, kteří chtějí nosit p. sukně i v zimě a pro nás ostatní kteří si chtějí užít pánských sukní i na podzim. Těm jsou určeny delší sukně.

Pro zvídavé doporučuji Samuellovy stránky - MUŽI A SUKNĚ - kde je uvedena problematika pánských sukní z více hledisek. Na stránkách jsou uvedeny i odkazy na další weby a také akce, které se konaly nebo se uskuteční na podporu pánských sukní a odstranění pohlavního rasismu v Česku.

Především jde o svobodný výběr oděvů mužů dle povětrnostních podmínek a vkusu. Pánové si dle svého uvážení mohou vybírat z šortek, kraťasů, bermud, kalhot, 3/4 kalhot a také z pánských sukní. Upozorňuji, že tyto stránky nejsou namířeny proti kalhotám a ani je neodsuzují. Chci jen, aby pánské sukně a kilty a kalhoty byly vnímány jako oděvy, které jsou vhodné k nošení pro různé příležitosti a rozmary počasí.
Téma pánských sukní je probráno snad ze všech hledisek, nejvíce informací je na internetu již přes 10 let. Mužům v sukních se v současnosti podivují jen lidé neznalí historie odívání a lidé ignorující pohodlnou  módu.